Slovenië: de perfecte detox bestemming

Zuiver en puur, zo kan je Slovenië misschien wel het best omschrijven. Slovenië, een land op circa twee uur vliegen van Amsterdam, kent een mild klimaat, is voor meer dan de helft bedekt met glooiende bossen en bestaat voor een derde uit beschermd natuurgebied. De lucht is puur en schoon en het water uit de talloze thermale bronnen is kristalzuiver. Ook de bodem zit nog vol met mineralen en vitaliserende grondstoffen. Begrijpelijk dat Slovenië een kuurtraditie kent die lang terug gaat.Dit uiterst vriendelijke land waar rust nog met de hoofdletter R wordt geschreven is dan ook de perfecte locatie om een week lang te ontgiften, ontstressen en ontmoeten.

Hotel Thermana Park Laško ★★★★ superior

Hotel Thermana Park Laško ligt in het hartje van Slovenië (bij het stadje Laško) en aan de oever van de rivier de Savinja. Het hotel ligt midden in de prachtige natuur in een gebied van bossen en heuvels. Het is hier goed wandelen voor zowel de beginnende als ook voor de meer ervaren wandelaar. Dit hotel is een van de top bestemmingen in Slovenië als het gaat om wellness, sauna en spa faciliteiten en biedt daarmee alle ingrediënten voor een week heerlijk detoxen, ontspannen en tot rust komen:

  • Een zeer uitgebreid saunaplein van 675m2 met diverse saunaʼs (onder andere laconium, sanarium, infrarood, Fins), stoombaden, warm en koud thermaal (zwem)bad, douches en rustruimten.
  • Een thermaal centrum van ruim 2200 m2 met diverse verwarmde thermale binnen en buitenbaden, whirlpools, jet stralen, glijbanen en voldoende ruimte (binnen en buiten) met ligbedden om heerlijk te relaxen.
  • en professioneel wellness spa centrum waar een veelheid aan ontspannende massages en (beauty) behandelingen geboekt kan worden. Speciale aandacht verdienen de ayurvedische behandelingen. Hiervoor zijn therapeuten uit India beschikbaar die volgens de authentieke leer werken en zijn opgeleid.
  • Een ruim en professioneel ingericht fitness center met voldoende keus aan cardio apparatuur, spierversterkende apparaten en losse gewichten.
  • Het water afkomstig uit de thermale waterbronnen van Laško is door zijn heilzame werking zeer geschikt ter ondersteuning van het detoxproces. De mineralen in het water helpen bij de afvoer van gifstoffen en brengen lichaam en geest in balans. Dit vitaliserende water is vrij beschikbaar en kan naar behoeve zelf getapt worden.
  • Daarnaast is het hotel voorzien van draadloos internet. Roken is in het hele hotel niet toegestaan.

Voor jezelf zorgen en tot rust komen

Voor jezelf zorgen en tot rust komen. Makkelijker gezegd dan gedaan in deze tijden van druk, druk, druk. Zorgen voor anderen doen we meer dan genoeg; voor de kinderen, voor ouders, de buurvrouw die het moeilijk heeft…. Maar zorgen voor jezelf? Dat schiet er te vaak bij in! De ervaring leert dat een week weg van de dagelijkse beslommeringen het makkelijker maakt om alle aandacht en zorg aan jezelf te geven. Jezelf de liefde en vertroeteling te geven die je verdient. Resetten, en tot rust komen om vervolgens vol energie weer naar huis terug te keren!

Ben jij er klaar voor om de reis te maken?    Boek nu!