Het detox reisprogramma

Detox reisprogramma


Verantwoord detoxen gaat in fasen

Detoxen is een proces dat is opgebouwd uit een drietal fasen:

1. Voorbereiding thuis in de afbouwfase

Om de detoxkuur prettig te laten verlopen is het belangrijk om in de periode daaraan voorafgaand jezelf goed voor te bereiden. Dit zal ervoor zorgen dat het lichaam de giftige stoffen die tijdens de detox vakantie vrijkomen snel kan afbreken en afvoeren. De ontwenningsverschijnselen tijdens de kuur zullen hierdoor minder zijn. De voorbereiding betreft zowel voeding als beweging. Afhankelijk van je eet en leefpatroon zal dit meer of minder aanpassingen met zich mee brengen. Belangrijk aspect hierbij is het (gaan) drinken van voldoende water en het laten staan van voeding die verzurend en toxisch werkt. Ruim voor vertrek ontvang je hierover uitgebreide en gedetailleerde informatie zodat de afbouw soepel en verantwoord kan geschieden.

2. Detox week in Slovenië

Tijdens de kuurweek staat de detox driehoek centraal: ontgiften, ontstressen en ontmoeten. (Meer info zie hieronder). De kuurweek wordt professioneel en met persoonlijke aandacht begeleid door de Detox Coach waar je terecht kan met je vragen. Alles in een warme, vrolijke en liefdevolle sfeer.

3. Opbouwfase thuis

In de opbouwfase laat je het lichaam langzaamaan weer wennen aan vaste voeding. Hierover ontvang je uitgebreide informatie hoe dit op een verantwoorde manier te doen. Ook geven we tips mee hoe na de kuur op een bewuste manier met voeding om te blijven gaan en zo een blijvend effect van de kuur week te realiseren. Maak van de opbouwfase je nieuwe way of life!

De detox driehoek

De detox driehoek laat zien welke aspecten tezamen tot een gebalanceerde detox van lichaam en geest zullen leiden. Dit detoxmodel kan in elke fase van het detoxproces als hulpmiddel dienen om het optimale uit je detox vakantie te halen.

Waarom Detox


De detox driehoek tijdens de kuurweek:

1. Ontgiften : Voeding die ontgift

Gedurende de kuurweek bestaat het menu uit smaakvolle fruitsappen, fruit/groentesappen en groentesoepen. Allemaal vers gemaakt en puur natuur, uiteraard! Om de ontgifting te ondersteunen zal je 7X7 detox kruidenthee drinken. Deze thee zorgt ervoor dat de in je lichaam opgeslagen gifstoffen los kunnen komen. Om het benodigd mineralen en vitamine nivo in je lichaam op peil te houden wordt je dagelijks voorzien Wurzelkraft. Dit 100% plantaardige voedingssuplement helpt en ondersteunt het lichaam bij het afvoeren van de gifstoffen. Daarnaast is het drinken van voldoende (thermaal) water erg belangrijk om zo de afvoer van de losgekomen gifstoffen verder te ondersteunen.

2. Ontstressen : Balans in/ontspanning

Inspannen. Bewegen is belangrijk gedurende de detox. Hiervoor zijn meerdere redenen te noemen. Natuurlijk verbranden we vet en calorieën. Daarnaast stimuleren we zo de lymfen die daardoor worden aangezet tot ontgiften. Ook de darmen en het immuumsysteem worden gestimuleerd. Bewegen werkt ook ontspannend en bewegen in de buitenlucht heeft als extra voordeel dat de frisse lucht, die meer zuurstof bevat, je ook nog eens beter doet voelen. Te intensief bewegen daarentegen is niet aan te bevelen omdat dit een te grote belasting voor het lichaam kan zijn en tot verzuring kan leiden. Tijdens de kuurweek bestaat de beweging uit een dagelijks programma van yoga, wandelen en fitnesslessen.
Ontspannen. Ook ontspannen ondersteunt het detoxen. Even helemaal niets moeten en alle tijd en aandacht aan jezelf kunnen en mogen geven. Heerlijk! Denk hierbij aan sauna bezoek, een boek lezen, op een bankje zitten en genieten van het uitzicht of een powernapje doen. Het kan allemaal. Even helemaal tot rust komen. De digitale detox hoort hier ook bij. Even geen slaaf van de pling van smartphone en Facebook. Minimaliseer je afleiding en laat de boel de boel en ervaar of je jezelf mag ontmoeten.

3. Ontmoeten : Contact maken met je passie

Ter verdere ondersteuning van de mentale detox ontwikkelden wij het unieke Passie & Power Practicum. Het practicum wordt begeleid door de Detox Coach en bestaat uit drie avonden waarin jouw passie centraal staat. Het contact maken met je passie staat synoniem met het contact maken met jezelf. Je passie is wie jij in essentie bent. Om je passie in beeld te brengen zullen er een drietal onderwerpen aan de orde komen: je talenten en kwaliteiten, je waarden en overtuigingen en tot slot kijken we naar je personal why?
Vanuit dit inzicht in je passie kan je ervoor kiezen de stap maken naar het daadwerkelijk leven van die passie. Een leven vanuit flow dat voelt alsof niets moet. Leven vanuit je hart! Deelname aan het Passie & Power Practicum is facultatief en is tegen een beperkte meerprijs als supplement te boeken bij je reis.

Het detox dagprogramma

Het detox dagprogramma ziet er als volgt uit:

8.00    uur   Yogales
9.00    uur   Water met citroen
9.15    uur   Fruitsap
10.00  uur   Wandelen
12.00  uur   Fruit/Groentesap
16.00  uur   Fitnessles
17.30  uur   Groentesoep

Het programma biedt ruim tijd voor ontspanning en eigen invulling. Zoals een bezoek aan de sauna, heerlijk relaxen aan het zwembad of waar je op enig moment ook maar behoefte aan hebt. Jij bepaalt!
Voor de liefhebber bestaat er naast het Reset detox-reizen.com dagprogramma ook de mogelijkheid om mee te doen met diverse door het hotel georganiseerde activiteiten. Zo worden er bijna dagelijks aquagym lessen gegeven en vaak ook extra yoga lessen. Het actuele schema hiervoor zal ter plekke voor je beschikbaar zijn.

Wil je ook afvallen, ontspannen en jezelf opladen?

Boek de reis nu!